Dag för dag program

Ankomstdag: Vi möter i Jokkmokk det lilla samhället på polcirkeln.  Första natten övernattar ni på det charmiga vandrarhemmet Åsgård i centrala Jokkmokk, vi äter middag och ni får en introduktion av de kommande dagarna.

Dag 2: Frukost, sen är det dags att komplettera er utrustning och klädsel inför vistelsen i fjällvärlden. Transfer till Stora sjöfallets turistanläggning där vi äter lunch. Vidare transfer till fjällbyn Ritsem som ligger vid vägs ände i Världsarvet Laponia. Här byter vi transportmedel till snöskoter som sen tar oss ca 30 km in i väglöst land till Kutjaure sameviste.  Vi installerar oss i de enkla fjällstugorna och ser till att göra upp eld direkt så vi får upp värmen inför kvällen. Här ute får vi klara oss utan civilisationens bekväma lösningar så vatten hämtas i sjön vid det upphuggda vattenhållet i isen, ved bärs in och maten tillagas på enkla gasolkök och vedspis. Middag och planering av morgondagen.

Dag 3: Frukost. Här ute i fjällen är vi helt beroende av hur vädret är för dagen, det avgör vad vi bestämmer oss för att gör av dagen. Här finns möjlighet att åka skidor, pimpelfiska på sjön, hugga ved, öva fjällsäkerhet mm. Vi låter vädret och våra intressen styra vad som blir målet med dagen.  Lunch, middag och möjlighet till vedeldad bastu.

Dag 4: Frukost. Vi gör en skidtur upp efter Sieberjåkken. Vi äter lunch ute på fjället och återvänder hem under eftermiddagen. Middag, vedeldad bastu.

Dag 5: Frukost, om möjligt så beger vi oss över sjön Kutjaure på skidtur in i nationalparken Sarek under dagen, vi äter lunch ute på fjället. Vi återvänder tillbaka till våra stugor under eftermiddagen. Middag och vedeldad bastu.

Dag 6: Frukost, idag bär det av tillbaka till fjällbyn Ritsem. Vi åker ner till Saltoluokta fjällstation där det finns dusch, bastu och vi äter middag i Saltoluoktas genuina restaurang. 

Dag 7: Frukost, avresa till tågstation eller flygplats.

 

Bokning & betalning

Bokning måste ske senast 30 dagar förre arrangemangets startdatum, när du gör din bokning så betalar du in 20% av summan i en bokningsavgift på Outdoor Laplands bankgiro 5400-4890, märk inbetalningen med turens namn. Slutbetalning ska vara gjord senast 10 dagar förre arrangemangets startdatum på samma bankgironummer. En betalningsbekräftelse skickas till dig vanligast via e-post. Outdoor Lapland AB innehar resegarantiförsäkring tecknad hos Kammarkollegiet

För bokningsförfrågan fyll i bokningsformuläret>>

Arctic char from Kutjaure lake Laponia Jokkmokk Swedish Lapland
Miliana har fångat storrödingen. Foto Outdoor Lapland

Created by CJ Utsi Media ©